Retete culinare

Reteta Gnocchi din spanac cu emmentaler

Gnocchi din spanac cu ementaler sunt o mancare consistenta si usoara in acelasi timp. Reteta de paste cu branza si spanac se poate servi cu succes la cina pentru ca se prepara rapid si simplu.

Reteta Gnocchi din spanac cu emmentaler
INGREDIENTE
  1. Pentru 4 persoane:
  2. 500 g spanac proaspăt
  3. 250 g pâine albă veche de o zi
  4. 100 ml lapte
  5. 2 ouă
  6. 80 g făină
  7. 100 g Delaco Emmentaler ras
  8. Sare
  9. piper
  10. nucşoară
  11.  
  12. În plus:
  13. 50 g unt
  14. 8 frunze de salvie
  15. 50 g caşcaval Delaco Emmentaler ras
MOD DE PREPARARE

Spanacul curatat si spalat il fierbi în apă clocotită cu sare dupa care il storci bine si il toci fin. Departezi coaja pâinii si tai miezul cubuleţe, il stropeşti cu lapte si amesteci. Adaugi spanacul, ouăle, făina, caşcavalul şi condimentele şi amesteci din nou bine. În mâna udă, formezi gnocchi cu o lingură pe care le introduci în apă cu sare clocotită; se reduce temperatura şi se fierb 5-7 minute. Se scot şi se scurg. Topesti untul şi adaugi frunzele de salvie. Gnocchi obtinuti ii asezi într-o formă unsă, iar peste ei torni untul cu salvia şi presari caşcavalul.




Se mai gratinează scurt în cuptor si gata!


Gnocchi din spanac cu emmentaler se servesc calzi.


Ultimele retete