Retete culinare

Reteta Gomboti cu magiun - de post

Gomboti cu magiun de post este o reteta de post simpla pe care o puteti face chiar impruna cu copii. Pentru aceasta reteta de gomboti cu prune aveti nevoie de faina, zahar, pesmet, prune

Reteta Gomboti cu magiun - de post
INGREDIENTE
  1. * 500 g cartofi
  2. * 100 g faina
  3. * 2 linguri de ulei
  4. * 2 linguri de zahar
  5. * zahar vanilat
  6. * pesmet
  7. * zahar
  8. * ulei
  9. * un praf de sare
  10. * magiun de prune ( gem de prune)
MOD DE PREPARARE

Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja. Ii pasam cu furculita cat sunt calzi, adaugam un praf de srae, zaharul, uleiul, faina, zaharul vanilat si omogenizam compozitia. Lasam compozitia se se raceasca. Ne ungem mana cu ulei si formam bilute, pe care le turtim, iar in mijlocul lor vom pune magiun, dupa care modelam inapoi biluta. Procedam la fel pana terminam compozitia.

Intre timp am pus pe foc o oala cu apa, cand a inceput sa fiarba, dam focul incet si punem galustele in ea, sunt gata cand se ridica la suprafata.

Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei, il lasam sa se incinga, apoi vom pune pesmetul si-l calim usor, stingem focul si adaugam zahar dupa gust si amestecam usor.


Gombotii cu magiun de post ii scoatem cu o paleta si ii dam prin pesmet. Sunt delicioase, nici nu zici ca sunt de post! Pofta buna!Particip la concursul „ Bucate româneşti pentru zile când posteşti!şi pe Facebook am nickname-ul Dana Cristea


Ultimele retete