Retete culinare

Reteta Grapefruit in sos de whisky

Grapefruit in sos de whisky este un desert delicat ce se serveste rece. Este o metoda foarte buna de a savura grapefruit-ul.

Reteta Grapefruit in sos de whisky
INGREDIENTE
  1. 3 grapefruit ( preferabil combinate roz rosu si alb)
  2. 50g zahar
  3. 4 linguri de miere
  4. 50ml whisky
  5. frunze de menta pentru decor
MOD DE PREPARARE

Curatam de coaja si pielite fructele.

Punem 150ml apa la fiert impreuna cu zaharul, fierbem timp de 10 minute pana cand siropul se ingroasa putin.

Separat, punem mierea pe foc si o gatim pana se maroneste usor si incepe sa se caramelizeze. Indepartam tigaia de pe foc si cu mare grija adaugam whisky-ul. Adaugam peste siropul de zahar, il tinem pe foc pana incepe sa clocoteasca.

Turnam sosul de whisky peste grapefruitul curatat si il lasam sa se raceasca.


Grapefruit-ul in sos de wisky se serveste preferabil rece.




Sursa acestei retete este http://www.delicii.com/


Ultimele retete