Retete culinare

Reteta Hot chilli sauce

Hot chilli sauce este un sos picant, bun la orice si ideal pentru cei carora le plac picanteriile.

Reteta Hot chilli sauce
INGREDIENTE
  1. Ingrediente:
  2. 5 kg rosii( eu am folosit prunisoare/carnoase si cherry fiindca-s dulci)
  3. 30-35 buc. ardei iuti rosii (functie de cat de “hot”vreti
  4. si cat de iute e ardeiul...)
  5. 5-6 cepe medii
  6. 6 ardei kapia rosii
  7. o capatana mare de usturoi
  8. o radacina medie de telina
  9. 2 linguri oregano uscat maruntit
  10. 3 linguri piper cayenne (boia iute de ardei)
  11. 2 linguri amestec de piper rosu si negru
  12. macinat
  13. o lingura chimion macinat
  14. o lingura cimbru uscat
  15. 4 linguri de otet balsamic
  16. 200 ml. ulei de masline
  17. Zahar dupa gust (depinde de cat de dulci sunt rosiile)
  18. 3 linguri de sare aproximativ
  19. tot gustul hotaraste...
MOD DE PREPARARE

Se soteaza ceapa scursa, adaugam usturoiul, telina, ardeiul copt, ardeiul iute si la urma sucul de rosii, lasam sa scada bine si apoi potrivim de sare, adaugam ierburile, piperul cayenne si mai lasam la fiert, la urma de tot se pune otetul balsamic, se mai clocotste putin si se ia de pe foc.

Eu l-am pus fierbinte in borcane si am sterilizat.

E minunat la gust.

Daca adaugam scortisoara, eu am lasat in tuci la final si am pus doua ligurite rase, am mai fiert putin si a iesit un sos iordanian minunat, iar daca in loc de cimbru punem rozmarin, va fi un sos marocan...

Consumam sosul chilli cu carne si cu cartofi prajiti si cu vinete si la marinarea carnii pentru fripturici...si bineinteles la mancarurile cu iz oriental.




Reteta de hot chilli sauce a fost propusa pe forumul de geladumi.


Ultimele retete