Retete culinare

Reteta Iahnie de fasole boabe

Iahnia de fasole boabe este o mancare satioasa si delicioasa, ideala pentur sezonul rece cand organismul are nevoie de cat mai multi nutrienti.

Reteta Iahnie de fasole boabe
INGREDIENTE
  1. Lista ingrediente:
  2. aproximativ 1 kilogram de fasole pestrita
  3. cu bob mare
  4. 4 morcovi medii
  5. 1 radacina de telina medie
  6. 1 pastarnac (mediu)
  7. 5 cepe albe (medii)
  8. 1 cescuta de pasta de rosii
  9. 1 cescuta de ulei de floarea-soarelui
  10. 1 legatura de marar verde
  11. 1 fir de cimbru
  12. sare dupa gust.
MOD DE PREPARARE

Mod de preparare:
Se lasa la inmuiat fasolea (pentru mai mult timp). Se pune la fiert si se lasa sa dea in clocot. In apa in care fierbe se adauga legumele si putina sare. Cand fasolea a fiert, legumele se scot. Separat, se calesc cepele in ulei (se taie marunt), se adauga pasta de rosii, apoi se ia de foc si se adauga peste fasolea fiarta. Se adauga verdeata (cimbrul si mararul-maruntite). Se mai lasa la fiert 10-15 minute, apoi se poate servi cu paine de casa si muraturi.

Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro


Iahnia de fasole boabe se serveste calda, alaturi de muraturi si paine coapta in vatra cu lemne.


Ultimele retete