Retete culinare

Reteta Inghetata de vin rosu

Inghetata de vin rosu este un desert delicios.Pentru aceasta reteta de inghetata aveti nevoie de vin rosu dulce,zahar brun,oua,lapte, mascarpone si unt

Reteta Inghetata de vin rosu
INGREDIENTE
  1. 300 ml vin rosu dulce
  2. 100 ml lapte
  3. 130 gr zahar brun
  4. 1 lingura jumatate de miere
  5. 1 lingura zahar alb fin
  6. 2 galbenusuri de ou
  7. 125 gr unt
  8. 125 gr mascarpone
MOD DE PREPARARE

Aceasta reteta de inghetata este un experiment de-al mei, pornita de la ideea de pregati un insotitor de nadeje prajiturii-pudding cu sos de cafea. Desi cred ca se mai poate imbunatati, este o inghetata interesanta si merita incercata de dragul de a experimenta ceva mai iesit din comun.

Crema mascarpone se amesteca cu galbenusurile si lingura de zahar alb fin.

Vinul, zaharul brun, mierea, laptele si untul bucatele se pun pe foc si se amesteca, cam 10 minute, pana cand untul s-a topit si totul are un aspect omogen. Se toarna peste amestecul de mascarpone. Se mixeaza totul in blender sau cu mixerul vertical pana se face crema.

In primele 3-4 ore de cand ai pus-o in congelator, e bine sa o mai amesteci de cateva ori cu o lingura. Astfel se vor incorpora bine si eventualele bucatele de mascarpone care nu s-au mixat indeajuns. Se lasa in congelator peste noapte.


Se serveste ca atare sau la o prajitura.


Ultimele retete