Retete culinare

Reteta Inghetata Paradis

Un desert perfect pentru o zi de vacanta. ( retete de vacanta)

Reteta Inghetata Paradis
INGREDIENTE
  1. 200 ml frisca lichida
  2. 200 ml lapte condensat
  3. ciocolata neagra rasa
  4. fructe de padure
MOD DE PREPARARE

Bati frisca, apoi adaugi treptat laptele condensat, mixand continuu.
Cand compozitia este cremoasa, o imparti in doua.
In jumatate adaugi ciocolata rasa si omogenizezi cu o spatula.
In cealalta jumatate adaugi fructele pasate cu ajutorul unei furculite.
Pentru inghetata eu am folosit forme de briose din silicon pe care le-am umezit.
Am pus cate 2 lingurite de crema cu fulgi de ciocolata, apoi din cea cu fructe si le-am asezat in tava congelatorului.
Lasi la congelator pentru 2 ore.
Servesti inghetata cu sirop proaspat de fructe de padure si frunzulite de menta. ( dupa ce o scoti din forma)

Spor si pofta sa aveti!



Tips& Tricks : combinatia de ciocolata cu fructe nu da gres niciodata.


Ultimele retete