Retete culinare

Reteta Inimioare cu fructe de padure

Inimioare cu fructe de padure sunt un desert ideal pentru ziua indragostitilor sau orice alt eveniment special. Reteta de fursecuri este simpla. Pentru a pregati Inimioare cu fructe de padure aveti nevoie de friucte de padure, nuca de cocos, zahar, faina

Reteta Inimioare cu fructe de padure
INGREDIENTE
  1. 250 g fructe de padure
  2. 170 g unt
  3. 200 g zahar
  4. 2 pliculete zahar vanilat
  5. 270g faina
  6. 3 lingurite amidon
  7. un praf de sare
  8. Pentru ornat:
  9. ciocolata alba si nuca de cocos rosie
MOD DE PREPARARE

Fructele de padure dezghetate si apoi scurse le-am pus intr-un blender, si dupa cateva pulsatii am obtinut un piure de fructe cu seminte cu tot. Am pus compozitia intr-o sita sa se strecoare de seminte si am obtinut cateva linguri de piure fin.
Intr-un castron am amestecat untul, zaharul si zaharul vanilat, pana am obtinut o crema pufoasa, la aceasta crema am adaugat piureul obtinut mai devreme.

Am adaugat faina amestecata cu amidonul si sarea. Compozitia formata am strans-o intr-o mingiuta pe care am dat-o la frigider pentru o ora. Am scos aluatul de la frigider si din el am decupat inimioare pe care le-am pus in tava de copt. Inimioarele le-am dat la cuptor pentru 15 minute, nu trebuie sa se rumeneasca!




Am topit ciocolata alba si am trecut suprafata lor prin ciocolata, apoi imediat le-am dat prin nuca de cocos de culoare rosie. Inimioarele cu fructe de padure se lasa o ora ca sa se intareasca ciocolata.


Ultimele retete