Retete culinare

Reteta Inimioare glazurate in sos Sabayon

Inimioare glazurate in sos Sabayon este o reteta de prajitura delicioasa. O puteti prepara oricand dar mai ales de Valentine's sau Dragobete. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de ciocolata alba, lapte, zahar, faina, margarina

Reteta Inimioare glazurate in sos Sabayon
INGREDIENTE
  1. Blat:
  2. 3 oua
  3. 100 zahar tos
  4. 3 linguri zahar pudra ( zahar tos rasnit)
  5. 100 g margarina
  6. 100 ml lapte
  7. 200 faina
  8. 50 g cacao
  9. scortisoara
  10. 1 plic zahar vanilat
  11. 1 plic praf de copt
  12. Ornare:
  13. ciocolata alba
  14. 1 lingurita margarina
  15. Sos Sabayon:
  16. 2 galbenusuri
  17. 3 linguri zahar pudra
  18. 100 g coniac
MOD DE PREPARARE

Se bat albusurile de ou cam 3 minute,se adauga 3 linguri de zahar si se mai bat 2 minute. Galbenusurile se bat cu 2 linguri de zahar si margarina,pana se albesc, iar apoi le subtiem cu laptele usor caldut.
Peste albusuri adaugam galbenusurile amestecate, faina, cacao, praful de copt, zaharul vanilat si scortisoara.
Se toarna compozitia in tava de copt,unsa cu putina margarina si pudrata cu faina, apoi lasam la copt 30 minute.
Dupa coacerea si racirea blatului, decupam cu o forma de biscuiti in forma de inimioara.
Sprituim cu ciocolata alba topita si amestecata cu putina margarina.

Sos Sabayon
Se bat cu telul galbenusurile cu zaharul si se pune pe bain-marie, pana se ingroasa si devine albicios. Se adauga coniacul treptat si se amesteca pana se obtine o compozitie cremoasa.
In reteta originala se adauga vin sau sampanie, eu am "adaptat-o" !


Pe fiecare farfurie turnam 1-2 linguri de sos sabayon, iar deasupra asezam 2-3 prajituri inimioare.


Ultimele retete