Retete culinare

Reteta Inimioare indragostite

Inimioare indragostite este o reteta de prajituri care este ideala pentru ocazii cum sunt ziua indragostitilor. Indiferent ca vorbim de Sf Valentin sau Dragobete.

Reteta Inimioare indragostite
INGREDIENTE
  1. Blat:
  2. 3 oua
  3. 6 linguri zahar
  4. 3 linguri ulei
  5. 3 linguri lapte
  6. 1 lingurita praf de copt
  7. 5 linguri faina
  8. esenta de vanilie
  9. Crema:
  10. 400 ml lapte
  11. 1 pachet cu praf de budinca de capsune
  12. 3 linguri zahar
  13. Decor:
  14. 1 plic gelatina rosie pentru decor
  15. 5-6 linguri nuca de cocos
MOD DE PREPARARE

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, laptele, esenta si se amesteca usor. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace 20-25 minute la foc potrivit.

Dupa ce se raceste blatul, se decupeaza formele de inimioare.
Se prepara budinca si se lasa sa se raceasca putin. Fiecare inimioara se taie in doua pe orizontala si se umple cu budinca, imbracand si marginile, apoi se tavaleste prin nuca de cocos. Deasupra se toarna jeleul pregatit conform instructiunilor de pe pachet.




Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights


Prajiturile Inimioare indragostite se servesc dupa ce au stat un timp la rece si s-a inchegat bine jeleul.


Ultimele retete