Retete culinare

Reteta Islere cu crema de ciocolata

Retete de iarna.

Reteta Islere cu crema de ciocolata
INGREDIENTE
  1. Pentru aluat:
  2. 240 g faina
  3. 100 g nuca macinata
  4. 100 g zahar pudra
  5. 180 g unt
  6. o lingura mare de smantana
  7. Pentru crema:
  8. 200 ml smantana pt frisca
  9. 30 g unt
  10. 180 g ciocolata cu lapte
MOD DE PREPARARE

Mixam untul moale cu zaharul pudra, adaugam smantana mixand in continuare, apoi nuca macinata si faina. Amestecam bine compozitia si o dam la rece pentru o ora.
Dupa ce scoatem de la rece ,intindem coca, nu foarte subtire si taiem discuri mici. Daca este nevoie mai adaugam putina faina.Asezam discurile de coca in tava cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins pana se rumenesc usor.
Pentru crema de ciocolata punem toate ingrdientele intr-un vas pe foc. Eu le pun intotdeauna pe ochiul cel mai mic de la aragaz si amestec pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca, apoi introducem la frigider pentru 2 ore, apoi o mixam pana devine o crema pufoasa.
Eu le-am umplut cu crema de ciocolata si cu gem. Le-am servit pudrate cu zahar.
Sunt atat de buneeee.Se topesc in gura.


Ultimele retete