Retete culinare

Reteta Jeleu de corcoduse

Se pun corcodusele la fiert cu 2 l de apa, la foc mic. Dupa 10-20 de minute, se strecoara zeama si se amesteca apoi cu zaharul, dupa care se pune din

Reteta Jeleu de corcoduse
INGREDIENTE
  1. 2 kg corcoduse (de preferinta rosii)
  2. 1
  3. 5 kg zahar
  4. 1 lingura zeama de lamaie
  5. 1 lingura sirop de zmeura
MOD DE PREPARARE

Se pun corcodusele la fiert cu 2 l de apa, la foc mic. Dupa 10-20 de minute, se strecoara zeama si se amesteca apoi cu zaharul, dupa care se pune din nou la fiert. Dupa ce s-a legat jeleul, se adauga zeama de lamaie si o lingura de sirop de zmeura. Jeleul se toarna in borcane si se pastreaza la rece.


Se foloseste la glasarea fructelor sau poate fi consumat cu paine cu unt.


Ultimele retete