Retete culinare

Reteta Lebar

Lebarul este traditional pentru masa de Craciun, se face dupa taierea porcului, din maruntaie si condimente si este foarte gustos.

Reteta Lebar
INGREDIENTE
  1. Lista ingrediente:
  2. 4 bucati de rinichi de porc
  3. 1 bucata de ficat de porc de jumatate de kilogram
  4. o inima
  5. carne de la capul porcului (putina carne)
  6. 1 capatana cu usturoi pisata
  7. 1 metru de intestin subtire de porc
  8. boia de ardei iute (1 lingurita)
  9. cimbru uscat (1 lingurita si sare dupa gust).
MOD DE PREPARARE

Mod de preparare:
Se fierb organele in apa cu sare, dupa aceea se dau prin masina de tocat, dar doar dupa ce s-au racit. Separat, se fiebe capul de porc (un sfert din el) pana ce carnea se desface de pe os (se pun sare in apa in care fiebe). Carnea de la porc se da prin masina de tocat. Carnea aceasta se amesteca cu restul, la care se adauga cimbru, usturoi pisat, sare si boia. Se framanta un pic.
Se pune matul la palnia de la masina de tocat si se umple. Carnea se pune in masina de tocat (fara cutitele masinii) dupa se umple usor-usor intestinul de porc.
Matul se leaga la cele doua capete, se face pur si simplu nod (nu am folosit ata). Cand ati terminat de umplut intestinul sibtire al porcului, acesta se pune intr-un vas cu apa cat sa-l acopere si se lasa la fiert un sfert de ora. Dupa ce s-a racit, se presara boia si se da la rece.

Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro


Lebarul se serveste rece si merge de minune cu un paharel de tuica.


Ultimele retete