Retete culinare

Reteta Malai cu dovleac alb

Retete de post economice

Reteta Malai cu dovleac alb
INGREDIENTE
  1. 2 cani faina malai
  2. 1 cana faina alba
  3. 1 praf de sare
  4. 1 cana de zahar
  5. 200 g bostan alb
  6. 1 l apa
  7. 25 g drojdie
MOD DE PREPARARE

Bostanul curatat si taiat cuburi mici, il punem la fiert in apa cu un praf de sare. Intr-un vas, amestecam faina de malai cu faina alba, zaharul, sarea. Facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calda, adaugam bostanul fiert cu tot cu apa, amestecam bine, daca este nevoie, mai adaugam apa calda pana rezulta un aluat ca o smantana. Lasam dospit la dospit 1 ora. Intr-o tava, amestecam 2 linguri faina, cu 2-4 linguri apa si turnam deasupra, dupa care dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobitoarea.


Ultimele retete