Retete culinare

Reteta Mere coapte

Merele coapte, umplute cu dulceata si pline de mirodenii sunt un dulce rapid, gustos si sanatos, care va fi din plin apreciat chiar si de cei mici.

Reteta Mere coapte
INGREDIENTE
  1. Lista ingrediente:
  2. 2 linguri cu zahar
  3. 2 linguri cu unt taiat in bucatele mici
  4. 1/2 de lingurita de scortisoara macinata
  5. 4 mere potrivite ca marime
  6. dulceata pentru servire (se poate servi orice dulceata atata vreme cat este cea inscrisa pe lista preferintelor).
MOD DE PREPARARE

Mod de preparare:
Se spala bine merele. Se scobesc in interior cu ajutorul unui cutit foarte ascutit, dar nu de tot, pentru ca altfel ar curge umplutura din ele, astfel se scobesc de sus in jos, fara a le elimina codita din fund, astfel se fixeaza mai bine in tava din cuptor.
Apoi se umplu cu bucatele de unt, zahar, scortisoara si abia apoi se asaza intr-o tava termorezistenta, se introduc in cuptorul preincalzit. Se tin in cuptor pana ce devin moi si delicioase.

Pofta buna!

http://ideidelicioase.blogspot.ro


Merele coapte se servesc cu dulceata dupa preferinta.


Ultimele retete