Retete culinare

Reteta Mere umplute cu fulgi de ovaz

Retete de iarna

Reteta Mere umplute cu fulgi de ovaz
INGREDIENTE
  1. 2 linguri fulgi de ovaz
  2. 3 linguri stafide
  3. 2 linguri zahar
  4. 15 g unt
  5. scortisoara macinatat
  6. 3 linguri nuca macinata
  7. esenta de vanilie
  8. mere
MOD DE PREPARARE

Intr-un bol adaugam zaharul, nuca macinata, stafidele, fulgii de ovaz, scortisoara, esenta de vanilie, untul taiat cubulete.


Curatam merele de cotor, le stropim cu zeama de lamaie, le intepam din loc in loc.


Adaugam cate o lingurita de umplutura, le asezam in tava unsa cu unt si dam la cuptorul incalzit la 180 grade C, cca 30 min, pana ce merele se inmoaie.


Cand sunt gata, le stropim cu miere de albine.


Ultimele retete