Retete culinare

Reteta Mezes cu crema de gris

Delicioasa, o fac pentru Mos Craciun in fiecare an

Reteta Mezes cu crema de gris
INGREDIENTE
  1. 500 gr faina
  2. 150 gr miere
  3. 150 gr zahar
  4. 50 gr unt
  5. 50 ml lapte
  6. 1 ou
  7. 1 lingurita bicarbonat sau amoniac
  8. Crema:
  9. 1 litru lapte
  10. 200 gr unt
  11. 150 gr gris
  12. coaja rasa si zeama de la o lamaie
  13. 2 pliculete zahar vaniliat
  14. 1 lingirita ness
  15. 1 ceasca nuca macinata
MOD DE PREPARARE

Pui intr-un vas, laptele, mierea, zaharul, untura, oul si bicarbonatul. Bati bine cu telul la bain-mare, pana isi dubleaza volumul. Iei vasul de pe foc si incorporezi toata faina odata, amestecand cu o lingura de lemn . Lasi sa se raceasca si framanti cu mana. Imparti aluatul in cinci bucati si intinzi pe rand, foi de dimensiunea tavii. Le coci pe fundul tavii presarate cu faina cca. 10 minute. Desprinzi cu cutitul foile si le lasi sa se raceasca. Pentru crema, pui la fiert laptele cu grisul si coaja de la lamaie. Lasi sa se raceasca, dupa care incorporezi zeama de la lamaie, untul si zaharul vanilat si 200 gr zahar. O imparti in doua. O parte o lasi alba, iar in cealalta pui nessul dizolvat cu o picatura de apa. Asezi o foaie, ungi cu un strat de crema alba, pui alta foaie, ungi cu crema cu ness si tot asa, pana cand termini foile. Deasupra intinzi un strat de crema alba in care ai incorporat nuca macinata.


Ultimele retete