Retete culinare

Reteta Musaca de vinete cu cascaval Delaco Sofia

Musacaua de vinete cu cascaval Delaco Sofia este o mancare delicioasa si consistenta, ce se prepara foarte usor si rapid. Pentru a prepara aceasta mancare de vinete cu cascaval, trebuie sa tai vinetele in doua, pe lung.

Reteta Musaca de vinete cu cascaval Delaco Sofia
INGREDIENTE
  1. serif>4 vinete mijlocii
  2. serif>250g pulpa de vită tocata
  3. serif>1 ceapa mare
  4. serif>1 rosie taiata cubulete
  5. serif>200g cascaval Delaco Sofia ras mare
  6. serif>1 lingura marar tocat
  7. serif>1 lingura ulei
  8. serif>sare şi piper negru macinat.
MOD DE PREPARARE

Pentru a prepara aceasta mancare de vinete cu cascaval, trebuie sa tai vinetele in doua, pe lung. Apoi le scobesti cu gija, astfel incat sa ramana aproximativ un centimetru de miez pe coaja, se sareaza si se dau la cuptor.




Miezul de la vinete se taie marunt si se caleste in ulei incins, adaugand ceapa taiata felii subtiri. Se prajeste pana cand ceapa devine sticloasa. Apoi, se adauga carnea si cubulete de rosie. Se amesteca in mod constant pana cand carnea devine bruna.




Compozitia se imparte in 8 portii egale, cu care se umplu vintele si se presara pe deasupra un strat gros de cascaval. Vinetele umplute se mai pun cateva minute la cuptor, pana cand cascavalul se topeste, apoi se orneaza cu marar.


Musacaua de vinete cu cascaval Delaco Sofia se serveste calda.


Ultimele retete