Retete culinare

Reteta Muschi file gratinat cu emmentaler

O reteta culinara delicioasa si apetisanta de muschi file gratinat cu emmentaler, care va starni multa admiratie din partea tuturor.

Reteta Muschi file gratinat cu emmentaler
INGREDIENTE
  1. Ingrediente (pentru 4 portii):
  2. 500 g muschi file de porc
  3. sare
  4. piper
  5. 25 g unt
  6. 2 linguri ulei
  7. 50 g ceapa
  8. 300 g ciuperci champignon
  9. 125 ml vin alb
  10. 150 ml smantana
  11. 2 linguri patrunjel tocat
  12. 1 lingura unt
  13. 1 lingură făina
  14. unt pentru formele pentru copt
  15. 120 g Emmentaler Delaco ras
MOD DE PREPARARE

Pentru a pregati aceasta minunata reteta, incepi prin a taia muschiul file transversal, in felii de aproximativ 0.5 cm, pe care il saram si il piperam. Intr-o tigaie vom incinge untul si uleiul, prajind feliile de muschi 1-2 minute pe fiecare parte.




Intr-o alta tigaie punem ceapa si ciupercile champignon la rumenit, stingandu-le cu vin alb si smantana. Amestecam lingura de unt cu faina, sarea si piperul si le adaugm si pe acestea in sos.




Adaugam si feliile de carne in sos, presaram patrunjelul si lasam la foc pana totul se incalzeste bine.




Intr-un vas termorezistent uns cu unt, adaugam compozitia de muchi cu sos, presaram emmentaler ras si punem la cuptor pana se gratineaza frumos.




Pofta buna!


Muschiul file gratinat se serveste cu garnitura preferata.


Ultimele retete