Retete culinare

Reteta Napolitana cu 2 creme

Prajitura preferata a baiatului meu

Reteta Napolitana cu 2 creme
INGREDIENTE
  1. pentru crema de rahat:
  2. 1 kg rahat
  3. 1 lamaie
  4. 1 pachet margarina 200 g
  5. pentru crema de ciocolata alba:
  6. 2 ciocolate albe
  7. 1 lingura esenta de vanilie
  8. 6 linguri de frisca lichida
  9. 50 g margarina
  10. 1 pachet intreg de foi de napolitana
MOD DE PREPARARE

Preparare crema de rahat:

Se da rahatul prin masina de carne, la fel si lamaia intreaga si se pune totul, la foc mic, intr-o oala cu fund dublu sa nu se lipeasca de fundul oalei si sa capete un gust neplacut. Cand a inceput sa se transforme intr-o pasta groasa, se ia de pe foc si se adauga margarina taiata cuburi si se amesteca pana ce margarina se topeste.

Preparare crema de ciocolata:

Se pune ciocolata alba rupta in cuburi, impreuna cu frisca lichida si esenta de vanilie pe foc foarte mic, amestecand continuu; dupa ce s-a topit, se ia de pe foc si se adauga margarina cuburi, se amesteca pana ce se topeste margarina.

Cremele se pun calde intre foi, dupa preferinta, apoi se asaza un blat din lemn peste ele, pentru cateva ore, sa se preseze foarte bine.



Ultimele retete