Retete culinare

Reteta Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata este o reteta de prajitura foarte rapida si gustoasa. Pentru aceasta reteta de negrese aveti nevoie de ciocolata, faina, zahar

Reteta Negresa cu ciocolata
INGREDIENTE
  1. 2 1/2 cani cu apa
  2. 1/2 cana cu ulei
  3. 1 1/2 cana cu zahar
  4. 3 cani cu faina
  5. 3 linguri cu cacao
  6. 1 esenta de rom
  7. 1 esenta de lamaie
  8. 1 praf de sare
  9. 2 pliculete praf de copt
  10. 250 gr ciocolata neagra
  11. 50 gr nuca
  12. 50 gr unt
MOD DE PREPARARE

Intr-un vas, se amesteca cu telul apa cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat complet. Se adauga cacao, uleiul si sarea. Se adauga esentele, faina si praful de copt si se omogenizeaza bine.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si se introduce la cuptor la foc potrivit circa 45 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe baie de aburi cu 50 gr de unt. Cand este gata prajitura se toarna deasupra ciocolata topita si se presara miezul de nuca.


Se taie numai cand s-a racit complet.


Ultimele retete