Retete culinare

Reteta Negresa cu gem de post

Negresa cu gem de post este o reteta delicioasa de negresa pe care o puteti pregati cu succes in perioada postului. Este o prajitura delicioasa.

Reteta Negresa cu gem de post
INGREDIENTE
  1. o lingura rasa de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  2. un borcan de gem sau dulceata(eu am folosit un borcan de270 gr
  3. de dulceata de caise )
  4. acelasi borcan ca masura pentru apa (un borcan si jumatate)
  5. 6 linguri de zahar
  6. aproape o jumatate borcan de ulei
  7. 3 linguri de cacao
  8. un varf sare
  9. 1 esenta rom
  10. 14 de linguri faina (compozitia sa iasa ca la chec
  11. daca mai este nevoie
  12. mai adaugati putina faina )
  13. In compozitie am pus nuca
  14. dar puteti adauga alune
  15. stafide
  16. nuca de cocos
MOD DE PREPARARE

Intr-un vas se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, sarea, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, care se amesteca bine. Dupa ce s-a incorporat totul adaugam faina, esenta de rom si amestecam bine.




Adaugam si nucile .




Compozitia obtinuta se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Prajitura se da la copt pentru 20 minute la 180 grade. Se incearca cu scobitoarea pentru a vedea cand este gata. Cand este coapta, negresa se lasa sa se raceasca.


Negresa cu gem de post se pudreaza cu zahar si se taie dupa preferinta. Recomand acestei retete de negresa caisele facute dulceata din camara Bunatati din Natura. 


Ultimele retete