Retete culinare

Reteta Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Reteta Negresa de post cu nuci
INGREDIENTE
  1. 100 g zahar tos
  2. 350 g gem de fructe de padure
  3. 300 ml apa minerala
  4. 150 ml ulei
  5. 100 g nuca
  6. 50 g cacao
  7. 500 g faina
  8. 1 plic praf de copt
  9. 1 lingurita bicarbonat
  10. 3 linguri fresh de lamaie
  11. 1 lingurita esenta de rom
  12. un praf de sare rasnita Kamis
  13. 1 lingurita scortisoara Kamis
  14. ½ lingurita nucsoara kamis
  15. 1 buc pastaie de vanilie
  16. Glazura:
  17. 50 ml apa
  18. 50 g zahar
  19. 30 g cacao
  20. 1 lingura ulei
  21. rasnita pt prajituri Kamis
MOD DE PREPARARE

Amesteca intr-un bol dulceata de visine, apa minerala si zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul este topit. Adauga uleiul, esenta de rom si un praf de sare rasnita kamis. Stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si adauga-l in bol. Pune semintele de la pastaia de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina, cacaua, scortisoara si nucsoara pune-o treptat peste compozitie. Omogenizeaza pana obtii consistenta aluatului de chec. Adauga la final nuca tocata marunt.

Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si toarna compozitia. Coace negresa in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, cam 40 de minute, pana trece testul scobitorii.

Intre timp, prepara glazura: amesteca zaharul cu cacaua, apa si uleiul si fierbe compozitia cateva minute. La final rasneste condimente pt prajituri kamis.

Scoate prajitura din cuptor si las-o putin la racit, portioneaz-o, apoi toarna deasupra glazura calda si decoreaza cu nuca macinata.


Ultimele retete