Retete culinare

Reteta Omleta spaniola de dovlecei

Omleta spaniola de dovlecei este o omleta excelenta atat pentru micul dejun, cat si pentru pachetul de scoala sau serviciu, mai ales ca se face foarte usor si este extrem de satioasa.

Reteta Omleta spaniola de dovlecei
INGREDIENTE
  1. 4 oua
  2. un dovlecel mediu
  3. 4 linguri ulei de masline
  4. o ceapa medie
  5. sau o ceapa verde sau trei arpagici mai mari
  6. nu conteaza pe care folositi
  7. o lingura tarhon uscat
  8. piper/ dupa gust
  9. sare /dupa gust
MOD DE PREPARARE

Modul de preparare:




Se spala dovlecelul, ceapa. Se taie dovlecelul cubulete, iar ceapa rondele, apoi se pune la sotat in tigaie dovlecelul cu uleiul.Se aduga si ceapa si se mai lasa maxim un minut la sotat.
In timp ce se soteaza dovlecelul se bat ouale ca pentru omleta, se sareaza, pipereaza, se adauga tarhonul.
Cand dovlecelul e gata sotat, se adauga ouale batute in tigaie, se lasa sa se rumeneasca aprox. trei minute.




Atentie, nu se amesteca in tigaie in acest timp!




Se intoarce omleta pe cealalta parte, folosindu-ne de o farfurie intinsa care sa depaseasca diametrul tigaii si apoi se rumeneeste si pe aceasta parte, cam doua minute la foc mediu.


Omleta spaniola cu dovlecei se serveste dupa dorinta cu o salata, noi am servit-o pe asta cu salata de rosii.




Reteta de omleta spaniola de dovlecei a fost propusa pe forumul de geladumi.


Ultimele retete