Retete culinare

Reteta Ostropel de pui cu vin alb

Pentru ostropel de pui cu vin alb taiati pulpele in doua si incingeti o tigaie cu ulei si le prajiti pe ambele parti. Aveti grija sa le invartiti mereu, pentru a nu se prinde de tigaie.

Reteta Ostropel de pui cu vin alb
INGREDIENTE
  1. 4 pulpe de pui
  2. 6 catei de usturoi
  3. o jumatate de ceapa
  4. un morcov potrivit
  5. vreo 4 linguri ulei de floarea soarelui
  6. 1 1/2 cana suc de rosii
  7. un pahar de vin alb
  8. o lingurita de patrunjel tocat
  9. o jumatate de lingurita de cimbru
  10. o lingurita de zahar
  11. o lingurita de sare
MOD DE PREPARARE

Pentru ostropel de pui cu vin alb taiati pulpele in doua si incingeti o tigaie cu ulei si le prajiti pe ambele parti. Aveti grija sa le invartiti mereu, pentru a nu se prinde de tigaie. Morcovul curatat il taiati rondele subtiri, usturoiul feliute, ceapa tocata marunt.

Cand puiul este gata il scoateti pe o farfurie calda si puneti in tigaie ceapa, cu morcovul si le caliti vreo 4 minute. Adaugati apoi bucatile de carne impreuna cu sucul de rosii, vinul alb, cimbrul si zaharul. Fierbeti tocanita de pui la foc mediu vreo 20-25 minute si adaugati sarea, usturoiul si piperul si mai lasati la foc cam 15 minute.

Serviti ostropelul de pui cu vin alb cald, presarat cu pratrunjel tocat si cu mamaliguta alaturi.




Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.



Ultimele retete