Retete culinare

Reteta Oua Benedict

Ouale Benedict sutn alegerea ideala pentrun un mic dejun consistent. Gasiti acaesta reteta cu oua pe , alaturi de alte retete pentru mic dejun.

Reteta Oua Benedict
INGREDIENTE
  1. 2 linguri otet de vin
  2. 4 oua
  3. unt
  4. 4 briose
  5. 4 felii sunca
  6. Pentru sos:
  7. 2 lingurite suc de lamaie
  8. 2 lingurite otet din vin
  9. 3 galbenusuri
  10. 125 gr unt
MOD DE PREPARARE

Ouale Benedict sunt un mod deosebit de servi ouale. Mai intai se prepara un sos Hollandaise din 2 lingurite de suc de lamaie, amestecate cu 2 lingurite de otet din vin alb. Se adauga 3 galbenusuri si se bat cu un tel pana cand compozitia devine spumoasa. Se pune apoi vasul pe bain-marie si se bate compozitia pana se ingroasa. Se adauga 125 gr unt taiat cubulete, amestecand constant. Se asezoneaza si se da deoparte la cald. Intr-o cratita mare, se fierbe apa cu 2 linguri otet din vil alb. Se sparg 4 oua, unul cate unul. Se fierb cate 4 minute fiecare, apoi se scot cu o spumiera. Se prajesc si se ung cu unt 4 briose mici, taiate pe jumatate. Se acopera fiecare cu cate o felie de sunca, un ou si se pune cu lingura sos hollandaise.


Ouale Benedict se servesc calde.


Ultimele retete