Retete culinare

Reteta Oua benedict cu cartofi

Aveti nevoie de oua, paine, cascaval, bacon, condimente, cartofi, ceapa, patrunjel si ulei.

Reteta Oua benedict cu cartofi
INGREDIENTE
  1. 8 oua
  2. 8 felii de paine
  3. 8 bucati cascaval
  4. 8 felii bacon
  5. 1 lingurita boia
  6. piper
  7. sare
  8. 2-3 linguri ulei
  9. Pentru garnitura:
  10. 4 cartofi mari
  11. 1 ceapa rosie
  12. 1 legatura patrunjel
  13. ulei
  14. 1 lingurita boia
MOD DE PREPARARE

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare, Se curata apoi de coaja, se taie cubulete si se inabusesc in untul topit. se adauga sare, piper si boia si se amesteca cu ceapa calita in prealabil. Separat, se prajesc feliile de paine.




Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se adauga feliile de bacon, apoi cascavalul, se lasa 2-3 minute pe o parte si 2-3 pe cealalta. Se scot pe o farfurie si se adauga putin ulei daca e nevoie. Se prajesc ouale, se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se orneaza feliile de paine cu cascavalul, baconul, iar deasupra se asaza ouale.


Ouale se serevsc cu garnitura de cartofi taranesti, ornati cu patrunjel verde.


Ultimele retete