Retete culinare

Reteta Paine cu ceapa si patrunjel

Paine cu ceapa si patrunjel este o reteta de paine deosebita pe care merita sa o incercati. Aceasta paine poate fi mancata si goala atat e de gustoasa. Pentru a pregati paine cu ceapa si patrunjel aveti nevoie de faina, drojdie, ceapa si patrunjel.

Reteta Paine cu ceapa si patrunjel
INGREDIENTE
  1. * 400 g faina
  2. * 230-250 ml apa calduta
  3. * 10 g drojdie uscata
  4. * 1 lingura ulei
  5. * 1 lingurita sare
  6. * 1 lingurita zahar
  7. * 1 ceapa medie
  8. * patrunjel verde/uscat
MOD DE PREPARARE

Intr-un castron incapator se pune 250 g faina, sarea, zaharul si drojdia; se amesteca bine. In castron se adauga treptat apa calduta si uleiul amestecand incontinuu. Dupa ce am incorporat toata apa adauga treptat restul de faina.Framantam 10 minute. Lasam la dospit,intr-un loc calduros pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se rastoarna pe o planseta infainata si se framanta incorporand ceapa tocata marunt si patrunjelul. Aluatului i se da forma rotunda si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt; se lasa la dospit aproximativ 1 ora.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 minute, la foc mediu-mic.


Acest fel depaine poate fi servit cu orice.
Merge si simplu -prajita si cu ulei de masline. Particip la concursul „ Bucate romanesti pentru zile cand postesti!” si pe Facebook am nickname-ul dianu andreea


Ultimele retete