Retete culinare

Reteta Paine de morcovi si nuci

Painea de morcovi si nuci este o delicatesa usor de preparat. Gasiti aceasta reteta de paine pe , alaturi de alte retete culinare.

Reteta Paine de morcovi si nuci
INGREDIENTE
  1. 350 gr faina
  2. 150 gr faina integrala
  3. 1 lingurita sare
  4. 2 lingurite bicarbonat
  5. 150 gr morcovi
  6. 1 mana miez de nuca
  7. 300 ml iaurt
  8. 125 ml lapte degresat
MOD DE PREPARARE

Painea cu morcovi si nuci este deosebit de sanatoasa. Se amesteca faina cu sarea si bicarbonatul, apoi se adauga morcovii rasi, nucile prajite si iaurtul. Se amesteca bine, apoi se adauga laptele, pana se obtine un aluat moale, lipicios. Se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina si se face o minge plata. Se pune pe o tava, se cresteaza partea de deasupra si se coace in cuptorul incins la 210 grade, timp de 30 de minute, pana cand aluatul creste si se coace.


Painea cu morcovi si nuci se taie si se serveste numai dupa ce s-a racit.


Ultimele retete