Retete culinare

Reteta Pandispan vesel cu prune

Pandispanul vesel cu prune este un desert delicios si nutritiv, dar si o gustare ideala, alaturi de un ceai fierbinte sau o cafea aburinda.

Reteta Pandispan vesel cu prune
INGREDIENTE
  1. 8 oua
  2. 300g zahar
  3. 300g de faina
  4. 8 linguri ulei
  5. un plic zahar vanilat
  6. un kg prune
MOD DE PREPARARE

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul si se amesteca in continuare. Se mixeaza galbenusurile cu 8 linguri de ulei puse una cate una, dupa care se adauga zaharul vanilat, faina turnata in ploaie si se amesteca incet. Peste compozitia de galbenusuri se pun albusurile si se amesteca de sus in jos, pana se incorporeaza incet. Se spala bine prunele, se scot samburii si se taie in jumatate. Se tapeteaza tava cu unt si faina. Se toarna compozitia in tava. Se adauga prunele si se da la copt aproximativ 30 minute.


Pandispanul cu prune se serveste rece si optional se pudreaza cu zahar vanilat.


Ultimele retete