Retete culinare

Reteta Panna Cotta cu iaurt si cafea

Panna Cota cu iaurt si cafea este un desert delicios, cu calorii foarte putine, din cauza ca e preparat cu iaurt. Este un desert ce se prepara foarte usor si rapid, si iti va incanta papilele gustative.

Reteta Panna Cotta cu iaurt si cafea
INGREDIENTE
  1. 185ml frisca lichida
  2. 55g zahar tos
  3. semintele de la 1/2 de vanilie
  4. 1 foaie si jumatate de gelatina
  5. 250g iaurt slab
  6. 2 lingurite cafea instant
MOD DE PREPARARE

Pune frisca si zaharul impreuna intr-o tigaie si pune-o la foc mic. Razuie pastaia de vanilie cu ajutorul unui cutit, pune continutul in tigaie, apoi adauga si pastaia.




Amesteca pana cand tot zaharul s-a topit, adu la punctul de fierbere dupa care ia tigaia de pe foc.




Inmoaie gelatina in apa rece dupa care scurge-o de apa. Adaug-o in crema calduta si mixeaza bine pana cand se dizolva. Amesteca iaurtul cu cafeaua instant, adauga-l in crema si amesteca pana la omogenizare.




Imparte crema in forme individuale si da-o la frigider.




Intre timp prajeste niste nuci, amesteca-le cu niste zahar caramelizat si 1 cubulet de unt. Intinde-le pe o hartie de copt si lasa-le sa se intareasca. Nu vor fi crocante, vor fi perfecte pentru panna cota.




 





Serveste panna cota cu iaurt si cafea de la frigider cu nuci caramelizate deasupra.


Ultimele retete