Retete culinare

Reteta Pasca cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de pasca cu ciocolata aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, vanilie, ciocolata rasa, lapte.

Reteta Pasca cu ciocolata
INGREDIENTE
  1. aluat de cozonac.
  2. 5 oua
  3. 150 g zahar pudra
  4. putina vanilie
  5. 3 linguri ciocolata rasa
  6. topita intr-o lingura de lapte cald.
MOD DE PREPARARE

Pentru Pasca cu ciocolata se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga vanilia, ciocolata to­pita in lapte. Se amesteca bine, iar la urma se pun albusurile batute spuma.




Se intinde din aluat o foaie groasa cat un creion si se aseaza intr-o tava de copt. Din alta bucata de coca se face un sul lung si gros de un deget care se asaza imprejurul formei (lipit de peretii ei). Se intinde umplutura peste foaie fara sa se acopere sulul asezat imprejur.




Se mai fac doua suluri din coca care se asaza crucis peste umplu­tura si se ung cu putin ou, dupa ce pasca a crescut putin la loc caldut. Se pune la cuptor sa se coaca. Se scoate din forma dupa ce s-a racit bine.


Se poate servi dupa ce s-a racit.







Pasca cu smantana




Pasca fara aluat




Pasca cu orez


Ultimele retete