Retete culinare

Reteta Pasca cu smantana

Aceasta reteta de pasca cu smantana este traditionala in zona Sucevei si a Falticeniului. Pasca cu smantana nu e deloc greu de preparat si va aduce laude cu siguranta.

Reteta Pasca cu smantana
INGREDIENTE
  1. aluat de cozonac
  2. 750 ml smântână
  3. 5 ouă
  4. 250 g zahăr
  5. 120 g făină
  6. stafide
  7. coajă de lămâie
  8. esenţă de vanilie
  9. sare
MOD DE PREPARARE

Cu o seară înainte de a coace pasca am pus într-un castron adânc câţiva pumni de mălai, deasupra un tifon şi în tifon smântâna. Mălaiul trage zerul din smântână şi rămâne foarte-foarte groasă.




Cât aluatul de cozonac stă la dospit, am pregătit umplutura pentru pască. Despre aluat nu m-as mai lungi aici, asta e de topic separat.
Gălbenuşurile le-am frecat cu un praf de sare şi smântâna. Apoi am adăugat făina, stafidele (care stătuseră la muiat în lapte vreo 2 ore), aromele, coaja de lămâie.




Am bătut albuşurile spumă, împreună cu zahărul şi am amestecat, cu grijă să nu se lase albuşurile.




În tăvile unse cu untură (eu am făcut o pască mare şi una mică) am pus aluat de cozonac, apoi umplutura de smântână. Le-am copt la 175-180 de grade, trebuie încercata cu scobitoarea.




Reteta de pasca cu smantana a fost propusa de Andreea-Rodica pe forum culinar.


Dupa ce s-a racit, pasca cu smantana poate fi servita.


Ultimele retete