Retete culinare

Reteta Pasca fara aluat cu branza si merisoare

O pasca delicioasa pe masa de Paste!

Reteta Pasca fara aluat cu branza si merisoare
INGREDIENTE
  1. 800 g branza de vaca dulce
  2. un praf de sare
  3. 200 g smantana
  4. 200 g zahar
  5. 2 plicuri zahar vanilat
  6. 6 oua
  7. 4 lg rase de faina
  8. 4 lg gris
  9. 100 g unt
  10. 100 g merisoare
MOD DE PREPARARE

Intr-un bol, se amesteca branza cu praful de sare, zaharul, zaharul vanilat si smantana. Se adauga ouale si se omogenizeaza bine. Se toarna pe rand, faina, apoi grisul, amestecand bine dupa fiecare. Untul lasat la temperatura camerei se taie cubulete si se pune peste compozitie. Se amesteca cu un tel, pana se incorporeaza bine. La final, se pun merisoarele, se amesteca totul si se lasa deoparte. Se ia o tava rotunda cu margini detasabile, se tapeteaza fundul tavii cu hartie de copt,iar marginile se ung bine cu unt. Se toarna compozitia, se niveleaza, apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 60-70 de minute, pana ce marginea devine maronie, iar pe mijloc aurie. Se stinge focul si se lasa la racit in cuptor. Se desprinde marginea cu ajutorul unei spatule si se desface inelul formei. Se transfera pasca pe un platou si se da la rece. Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!


Ultimele retete