Retete culinare

Reteta Pasca glazurata cu branza de vaci si stafide

Pasca este o reteta traditionala pentru meniul de Paste. Intotdeuna va fi pe placul persoanelor carora le place branza combinata cu stafide si smantana. Pentru reteta este nevoie de urmatoarele ingrediente: branza, stafide, cacao, margarina, lapte, praf de copt, oua, faina, coaja de lamaie.

Reteta Pasca glazurata cu branza de vaci si stafide
INGREDIENTE
  1. Pentru aluat:
  2. un pahar faina
  3. ½ pahar zahar pudra
  4. 1 ou
  5. 100 g margarina
  6. 2 linguri cacao
  7. 1 plic zahar vanilat
  8. 1 pahar lapte
  9. 1 plic praf de copt
  10. Pentru umplutura:
  11. 500 g branza de vaci
  12. 2 oua
  13. 1 pahar zahar pudra
  14. 80 g unt
  15. 1 plic zahar vanilat
  16. coaja rasa de lamaie
  17. 2 linguri faina
  18. 100 g stafide
  19. Penru glazura:
  20. 3 linguri apa
  21. 4 linguri zahar
  22. o lingura cacao
  23. o lingura unt
  24. o lingura nuca de cocos pentru ornat
MOD DE PREPARARE

Pasca glazurata cu branza de vaci si stafide nu trebuie sa lipseasca din meniul de Paste. Incepem sa preparam reteta astfel: Margarina se freaca cu oul si zaharul, supa care se adauga faina, cacao, praf de copt stins cu zeama de lamaie, zahar vanilat si lapte (atat cat sa se obtina un aluat de consistenta unuia de chec). Pentru compozitia de pasca se freaca untul cu galbenusurile si zaharul, se adauga branza data prin sita, faina si mirodeniile. La final se adauga albusurile batute spuma si stafidele. Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. 3/4 din aluat se pun la cuptor, pana se intaresc. Se pune crema de branza, apoi restul de aluat si se pune din nou la cuptor. Pentru glazura, se fierb toate ingredientele, iar cand pasca s-a racit se toarna glazura si se intinde cu un cutit. Se aseamana foarte bine cu pasca cu ciocolata.


Se serveste cu nuca de cocos.


Ultimele retete