Retete culinare

Reteta Paste cu broccoli si gorgonzola

Pastele cu broccoli si gorgonzola se prepara rapid si usor, gorgonzola prin gustul ei aromat potrivindu-se perfect atat cu broccoli-ul, cat si cu pieptul de pui.

Reteta Paste cu broccoli si gorgonzola
INGREDIENTE
  1. 175g buchete broccoli
  2. 225g paste
  3. 2 piepti de pui fierti
  4. 90g gorgonzola
  5. 15ml otet de vin alb
  6. 60ml ulei de masline
  7. 2 linguri salvie tocata marunt
  8. piper negru proasptat macinat
MOD DE PREPARARE

In primul rand punem apa cu sare la fiert intr-o oala. Cand incepe sa fiarba adaugam buchetele de broccoli si le lasam sa fiarba pentru 3 minute. Le scoatem, le trecem sub un jet de apa rece si le lasam sa se storca bine de apa in strecuratoare.




Adaugam pastele in apa in care a fiert si broccoli-ul si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet.




Intre timp pregatim sosul pentru paste: taiem pieptul de pui (fiert sau la gratar) in bucatele mici. Punem gorgonzola intr-un bol si o pasam cu furculita, adaugam otetul de vin alb, apoi uleiul de masline si salvia, si piper negru dupa gust. Amestecam bine, iar la final adaugam pastele scurse de apa, broccoli-ul si pieptul de pui.


Pastele cu broccoli si gorgonzola se garnisesc cu frunze de salvie si piper negru si se servesc caldute.


Ultimele retete