Retete culinare

Reteta Paste cu pui si dovlecei

Paste cu pui si dovlecei este o mancare consistenta si delicioasa, perfecta atat pentru pranz cat si pentru cina.

Reteta Paste cu pui si dovlecei
INGREDIENTE
  1. 200 g paste
  2. 500 g piept de pui
  3. un dovlecel potrivit
  4. sos de rosii
  5. 2 catei de usturoi
  6. putin patrunjel
  7. ulei de masline
  8. 2rosii potrivite
  9. condimente pentru paste
  10. 2 linguri smantana
  11. 1 lingurita peperoncino
  12. putina sare
  13. cateva frunze de busuioc proaspat
MOD DE PREPARARE

Se pun pastele la fiert in apa clocotita cu sare. Pieptul de pui se spala si se tai cubulete, legumele se curata si se spala.




Dovlecelul se taie felii si se frige pe grill, rosiile se decojesc si se taie cubulete.




Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline, se caleste putin un catel de usturoi(dupa se indeparteaza) si se adauga pieptul de pui. Peste se adauga dovlecelul ,rosiile si sosul de rosii aromatizat cu condimente. Patrunjelul se marunteste impreuna cu usturoiul ramas si se adauga si el in sos. La sfarsit se adauga peperoncino, si cele 2 linguri de smantana, pt a face sosul mai cremos. Se scurg pastele si se stropesc cu ulei de masline.




Se adauga sosul peste paste si se amesteca.


Pastele cu pui si dovlecei se servesc cu frunze de busuioc proaspat.


Ultimele retete