Retete culinare

Reteta Pateuri cu ciuperci

Pateurile cu ciuperci se prepara rapid si pot fi servite ca si gustari, aperitive, dar pot fi puse cu succes la pachet!

Reteta Pateuri cu ciuperci
INGREDIENTE
  1. 1 foaie foietaj
  2. 200-250g
  3. 150g ciuperci din conserva
  4. 1/2 ceapa tocata
  5. 1-2lg smantana
  6. marar/patrunjel tocat
  7. sare
  8. piper dupa gust
  9. 1ou pentru uns.
MOD DE PREPARARE

Se caleste ceapa pana se inmoaie. Se spala ciupercile, se toaca marunt si se adauga peste ceapa. Se prajesc inca 3min. Se pune smantana, verdeata tocata marunt, sare si piper. Se omogenizeaza si se mai lasa pe foc 1 min.
Se taie foaia de foietaj in 2. Se pune cate 1/2 din compozitie pe fiecare parte si se ruleaza strans dar cu grija sa nu se rupa foietajul.
Se taie felii rulourile si se pun in tava.
Se ung cu galbenus de ou.
Se coc la 180ºC- 20min. pana se rumenesc frumos deasupra.


Pateurile cu ciuperci pot fi servite atat reci cat si calde.


Ultimele retete