Retete culinare

Reteta Patratele de zapada

Reteta de prajitura patratele de zapada este o reteta delicioasa si usoara. Pentru a pregati acest desert cu ciocolata aveti nevoie de alune, biscuiti de orez expandat si niste fructe uscate.

Reteta Patratele de zapada
INGREDIENTE
  1. 250 g ciocolata alba
  2. 100 ml lapte condensat
  3. 3 biscuiti de orez expandat
  4. 100 g alune de padure
  5. 1 ceasca de fulgi de cocos
  6. 50 g merisoare uscate
  7. 50 g papaya deshidratat
MOD DE PREPARARE

Biscuitii de orez se faramiteaza in bucati mici, alunele de padure se prajesc in cuptor si se toaca mare.
Ciocolata alba si laptele condensat se pun la topit intr-un vas pe baie de abur.
Intr-un castron mai mare se pun toate ingredientele dupa cum urmeaza: biscuitii de orez expandat facuti bucati mici si nuca de cocos, apoi cranberries, papaya, alunele de padure. Se amesteca bine toate, si peste ele se toarna ciocolata topita. Se amesteca repede totul pentru ca ciocolata sa le combine pe toate.
Compozitia se pune intr-o cutie de plastic tapetata cu folie alimentara si se da la frigider pentru 3 ore.


Prajitura patratele de zapada se taie in patratele cu un cutit bine ascutit.


Ultimele retete