Retete culinare

Reteta Peltea de nectarine

Dupa ce am facut gemul de nectarine, parca nu mi-a venit sa arunc coaja si samburii, mai ales ca unii dintre ei aveau ceva pulpa si mi-am zis ca daca se face peltea din gutui, de ce nu ar merge si de nectarine?? Rezultatul a fost foarte bun, iar copiii au avut impresia ca le dau miere de albine.

Reteta Peltea de nectarine
INGREDIENTE
  1. coaja si samburii le la 1 kg nectarine de la dulceata sau gem
  2. 1 kg zahar
  3. 1/2 lamaie
  4. 2 buc anason stelat
  5. 2 pastai de cardamom
  6. 2 cuisoare
MOD DE PREPARARE

Se pune la fiert intr-un vas coaja de nectarine, samburii, anasonul, cardamomul, cuisoarele si 1,5 l de apa. Dupa 30 minute de fiert, se strecoara, se scot samburii, anasonul, cardamomul si cuisoarele, restul se paseaza cu blenderul, se amesteca cu apa de la fiert, apoi se trece prin sita.
Siropul obtinut se masoara si, la 1 l de lichid, se adauga 1 kg de zahar, fasii rase de lamaie, apoi se lasa la fiert la foc mare 30 minute, adunand spuma cu atentie.
Cand incepe sa-si schimbe culoarea, semn ca pelteaua este gata, se stoarce lamaia, dupa cateva clocote se opreste focul si fierbinte se pune in borcane curate, se infileteaza bine capacele; se tin borcanele rasturnate pe capace 10-15 minute, apoi se eticheteaza si se depoziteaza la camara.


Ultimele retete