Retete culinare

Reteta Penne Rigate cu sos de iaurt

Penne Rigate cu sos de iaurt este o reteta simpla si rapida cu paste. Pentru sosul de iaurt aveti nevoie de

Reteta Penne Rigate cu sos de iaurt
INGREDIENTE
  1. 400-500gr Penne Rigate
  2. iaurt
  3. 30 gr parmezan
  4. 30 gr telemea
  5. 50gr sunca
  6. praz
  7. busuioc
  8. unt si ulei de masline
MOD DE PREPARARE

1. Se pun pennele la fiert.
2. Prazul se taie felii foarte subtiri care se calesc in unt si ulei de masline iar cand devine lucios adaugam sunca taiata marunt.
3. Cand consideram ca sunca si prazul sunt suficient calite turnam iaurtul si peste iaurt presaram busuiocul, parmezanul si telemeaua in mod uniform si lasam la foc foarte mic pana la momentul cand acestea incep sa se topeasca dupa care incepem sa amestecam pana obtinem un sos omogen. Atentie asta va dura foatre putin deci focul trebuie sa fie foarte mic.
4. Se amesteca sosul astfel preparat cu pennele si masa e gata.


Se pot servi cu ulei picant.


Ultimele retete