Retete culinare

Reteta Pepene galben cu fructe in aspic

Aroma, culoare si delicatete, ca o zi de toamna!!

Reteta Pepene galben cu fructe in aspic
INGREDIENTE
  1. 1 pepene galben mai mic
  2. o mana de boabe de struguri Kis-mis (fara samburi
  3. struguri pentru a obtine stafidele)
  4. cateva boabe de struguri negri
  5. 2-3 piersici
  6. 2 felii de pepene rosu
  7. cateva cirese confiate
  8. 100 ml sirop concentrat de afine
  9. un plic de gelatina(10 g)
MOD DE PREPARARE

Se spala pepenele, apoi se taie in doua jumatati egale. O jumatate o curatam de miez cu o lingura, lasand cam 1 cm de miez pe coaja, cealalta jumatate taiem cateva feliute in cubulete mici, taiem si miezul de pepene rosu, in cubulete, strugurii ii spalam si ii culegem bobite, piersicile se taie si ele in bucatele mici.
Se hidrateaza geletina in 100 ml apa rece, apoi o topim la bain marie si o turnam in siropul de coacaze. Toate fructele se amesteca intr-un castronel si apoi se umple jumatatea de pepene galben, se preseaza usor sa se aseze fructele, apoi turnam deasupra lor siropul cu gelatina. Se da la rece cel putin 2-3 ore, apoi se taie felii si se servesc ca desert. Este delicios, racoritor si foarte apetisant!!


Ultimele retete