Retete culinare

Reteta Pepene murat

Pepenele murat este delicios. Atunci cand faceti acest sortiment de muraturi e indicat sa folositi pepeni cat mai mici.

Reteta Pepene murat
INGREDIENTE
  1. felii de pepene roz
  2. apa 1
  3. lingura de sare grunjoasa la un litru de apa
  4. 2 linguri de otet la un litru de apa
  5. tulpini de marar proaspat
MOD DE PREPARARE

Pepenele murat este delicios. Atunci cand faceti acest sortiment de muraturi e indicat sa folositi pepeni cat mai mici.Se taie pepenele in bucati si se aseaza in borcan.
Se amesteca apa cu sarea si otetul, pana s-a topit sarea.
Se aseaza si tulpinile de marar in borcan si se toarna apa cu sare si otet.
Se acopera cu o farfurie si se tine la soare 4-5 zile.
Se poate consuma sau se poate pune la frigider in containere de plastic sau in borcane. Eu asa imi tin si castravetii peste iarna, primavara ii am tot crocanti.


Pepenele murat se serveste la felurile de mancare cu carne.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.


Ultimele retete