Retete culinare

Reteta Peste copt cu ierburi aromate

Va spuneam eu ca micuta mea este mare amatoare de peste. Oricum, numai oase sa nu aiba! Si cum am pus mana pe un somn de vreo...7 kg ( nu ore! ) mi-am zis ca merita o soarta mai buna. Asa , ca pentru o reteta de vacanta.

Reteta Peste copt cu ierburi aromate
INGREDIENTE
  1. 6 fileuri de peste ( somn)
  2. sare de Himalaya
  3. piper rosu macinat
  4. seminte de mustar macinate
  5. rozmarin uscat
  6. marar
  7. usturoi pisat
  8. usturoi rondele
  9. coaja rasa de lamaie
  10. zeama de la o lamaie
  11. chimion zdrobit
  12. ghimbir ras
  13. ulei de rapita
  14. vin alb sec
  15. Condimentele si verdeturile sunt in cantitate mica
  16. practic cate o jumatate de lingurita
  17. Mai ai nevoie de hartie pentru copt
MOD DE PREPARARE

Pestele il speli sub jet de apa rece, il stropesti din abundenta cu zeama de lamaie si il dai la rece pentru 30 minute.


Intre timp, preincalzesti cuptorul, amesteci condimentele cu ierburile si iti pregatesti hartia pentru copt, pe care o ungi usor cu uleiul de rapita.


Condimentezi pestele cu amestecul de ierburi si il asezi pe hartia de copt asezata pe o tava cu gratar, apoi il dai la cuptor la foc mediu, pentru 45 de minute.


Faci focul mic, asezi rondele de usturoi pe fiecare bucata de peste si il stropesti cu vin. Il mai lasi inca 15 minute si il servesti imediat, cu lamaie.


Ultimele retete