Retete culinare

Reteta Peste in crusta

Peste are un gust deosebit, este si foarte sanatos, iar aceasta reteta de peste in crusta va va arata cum puteti transforma un banal peste intr-o masa copioasa si apreciata de cei dragi.

Reteta Peste in crusta
INGREDIENTE
  1. Pentru peste:
  2. patrav
  3. unt
  4. usturoi
  5. patrunjel
  6. sare
  7. piper
  8. rozmarin
  9. Pentru aluat:
  10. 100ml apa
  11. cam 50ml de ulei
  12. 250g faina de secara
  13. 100g malai
  14. sare
  15. usturoi granulat
  16. boia de ardei
MOD DE PREPARARE

Aluatul se face din ingredientele de mai sus si se lasa la odihnit pana cand se pregateste pestele. Daca iese lipicios se mai poate adauga faina pana se obtine un aluat elastic.




Pestele se curata, se spala, apoi se unge cu marinata facuta din ingredientele de mai sus.




Aluatul se intinde in foaie potrivita si destul de mare, cat sa inveleasca pestele; acesta se aseza in mijlocul aluatului, apoi foaia de aluat se inchide ca un pachet, se pune pe tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru cca 20-25 de minute.


Pestele in aluat se poate servi alaturi de mix de legume la tigaie si/sau salata verde.




Reteta de peste in aluat a fost propusa pe forumul de NoMcD.


Ultimele retete