Retete culinare

Reteta Pizza Summer

Pizza de casa cu aluat subtire, pufos, salam, rosioare cherry, ardei gras verde, sunca si ciuperci

Reteta Pizza Summer
INGREDIENTE
  1. pentru aluat:
  2. 1 cub mic de drojdie proaspata (25 g)
  3. faina cat cuprinde
  4. 3 linguri ulei de masline
  5. 400 ml apa calduta
  6. 2 lingurite sare
  7. 1 lingurita zahar
  8. Oregano
  9. pentru decorat:
  10. salam rustic
  11. sunca
  12. rosii cherry
  13. ardei gras verde
  14. cascaval ras
  15. ciuperci
  16. ketchup dulce si picant
MOD DE PREPARARE

Pregatim aluatul: se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga putin zahar si putina faina.
Se adauga ulei, sare, oregano, restul de apa si faina cat cuprinde.
Se amesteca bine si se framanta pana se obtine un aluat bun de intins.
De aceasta data, nu l-am mai lasat la crescut, ci l-am intins imediat. Am ales sa fac o pizza cu blat subtire, asa ca l-am intins mai mult iar aluatul ramas l-am dat la frigider pentru alt preparat.



Se preincalzeste cuptorul si, daca aveti ajutoare in bucatarie, se feliaza salamul, ciupercile, legumele si tot ce mai doriti sa adaugati pe pizza.

Se unge aluatul cu ketchup si se orneaza dupa gust. Se rade cascavalul si se da la cuptor pentru 35 de minute sau pana se rumeneste, la foc mediu.



Timp total: aprox 1 h

Portii: o tava este suficienta pentru 4 portii mari sau 6 medii.



Pofta Buna!


Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/08/pizza-summer.html


Ultimele retete