Retete culinare

Reteta Placintele cu carne

Pentru acest aperitiv necesitati faina, margarina, apa, praf de copt, sare, carne de porc tocata, ulei, cartofi, ceapa si condimente.

Reteta Placintele cu carne
INGREDIENTE
  1. Pentru aluat:
  2. 225 gr faina
  3. 60 gr unt
  4. 60 ml apa
  5. 1 praf de copt
  6. sare
  7. Pentru umplutura:
  8. 200 gr carne de porc tocata
  9. 2 linguri ulei
  10. 1 cartof
  11. 1 ceapa
  12. 1 morcov
  13. patrunjel
  14. cimbru
  15. tarhon
  16. sare
  17. piper
  18. 1 galbenus
MOD DE PREPARARE

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta bine, apoi se lasa la frigider 30 de minute. Se toaca ceapa marunt, apoi se caleste, se adauga carnea tocata, morcovul dat pe razatoare, cartoful taiat cubulete si se calesc toate impreuna. Se ia apoi compozitia de pe foc si se lasa la racit. Aluatul se intinde intr-o foaie subtire, din care se decupeaza forme rotunde, cu raza de 6 cm. Se condimenteaza umplutura si se amesteca bine. S epune cate o lingura din aceasta compozitie pe aluat, se pliaza in doua si se sigileaza bine marginile. Se asaza placintelele unse in prealabil cu galbenus de ou, intr-o tava unsa si tapetata si se introduce in cuptor, la foc potrivit, pentru 30-40 de minute, pana se rumenesc.


Se servesc calde.


Ultimele retete