Retete culinare

Reteta Pogaci cu jumere

Pogacelele cu jumari contin faina, praf de copt, oua, sare, piper, smantana si jumari tocate.

Reteta Pogaci cu jumere
INGREDIENTE
  1. 400 gr faina
  2. 1 praf de copt
  3. 2 galbenusuri
  4. sare
  5. piper
  6. 200 gr smantana
  7. 250 gr jumari
MOD DE PREPARARE

Pogaci cu jumere este un aperitiv delicios pe care il puteti face in orice perioada a anului. Se amesteca faina cu praful de copt, galbenusurile, sarea si smantana. Se framanta vine aluatul, apoi se intinde intr-o foaie de 1 mm grosime si se unge cu untura topita. Se presara jumarile piperate si se repeta operatiunea de 3 ori. Se lasa la frigider coca jumatate de ora, apoi se intinde o foaie de 1 cm, se taie cu cutitul diferite forme si se ung deasupra cu galbenus. Se pun la copt pana se rumenesc.


Pogagile cu jumere se servesc dupa ce s-au racit.


Ultimele retete