Retete culinare

Reteta Potstickers (galuste chinezesti)

Potstickers este o reteta de galuste chinestesti umplute cu carne de porc. O reteta aromata, asa cum ne-a obisnuit bucataria chinezeasca.

Reteta Potstickers (galuste chinezesti)
INGREDIENTE
  1. Aluat (40 de potstickers):
  2. 2 cani faina
  3. 1/4 lingurita sare
  4. 1/2 cana apa fierbinte
  5.  
  6. Umplutura:
  7. 400 g carne tocata de porc
  8. 1/3 cana ceapa tocata
  9. 2 catei de usturoi tocat
  10. 1 lingurita ulei de susan
  11. 1 ou
  12. 1/4 lingurita sare
  13. 1 lingura sos de soia
MOD DE PREPARARE

Aluat:
Amestecam faina, sarea si apa pana ajunge la o consistenta omogena si lasam aluatul o ora la temperatura camerei acoperit cu un servet.
Facem bile egale din aluat si le intindem subtire, apoi le impachetam in folie alimentara pentru a nu se usca.

Umplutura:
Amestecam carnea de porc cu toate condimentele. Punem cate o lingurita in centrul fiecarui cerc de aluat, il indoim in doua si il pliem. Punem galustele intr o tava cu faina si le acoperim cu un prosop umed.

Incalzim ulei intr o tigaie si punem galustele la prajit aproximativ 2 minute (pana devin maronii), apoi turnam 1/3 cana de apa si punem un capac. Le inabusim inca 5 minute, pana aluatul este facut.


Galustele chinezesti umplute se servesc calde.


Ultimele retete