Retete culinare

Reteta Prajitura Cocomac

Prajitura Cocomac este o prajitura cu mac delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de nuca de cocos,mac, faina, zahar, oua si praf de copt.

Reteta Prajitura Cocomac
INGREDIENTE
  1. Blat :
  2. 8 albusuri
  3. 200 g zahar
  4. 2 lg faina
  5. 1 plic praf de copt
  6. 50 g mac
  7. 150 g nuca cocos
  8. Foaie dobos:
  9. 2 oua
  10. 4 lg zahar
  11. 2 lg apa
  12. 4 lg faina
  13. Crema:
  14. 8 galbenusuri
  15. 300 g zahar
  16. 2 lg ness
  17. 150 ml lapte
  18. 300 g unt
  19. Glazura:
  20. ciocolata rasa
MOD DE PREPARARE

Intai de toate icnepem lucrul la blatul. Pentru asta mixam albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul, macul, cocosul si faina amestecata cu praful de copt si punem in tava (22*32) unsa cu ulei si tapetata cu hartie cerata

Trecem apoi la foaia de dobos: Batem albusurile spuma, punem zaharul, apa, galbenusurile si la sfarsit faina; se pune in aceeasi tava tapetata cu alta hartie pentru copt

Pentru crema: mixam galbenusurile cu zaharul si ness-ul topit in 1 lg apa fierbinte, apoi adaugam laptele si amestecam pe aburi pana se ingroasa (cam 30 minute); lasam crema sa se raceasca si o incorporam lingura cu lingura in untul frecat spuma

Asamblare : blat - 1/2 crema - foaie dobos- 1/2 crema - ciocolata rasa


Se taie dreptunghiuri dupa ce a stat un timp la rece.


Ultimele retete